Varovanje osebnih podatkov in piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik računalnika. Shranjevanje piškotkov lahko s pomočjo nastavitev brskalnika po želji omejite ali onemogočite. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje prijaznih spletnih storitev za uporabnika. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem prihranite čas, brskanje po spletnih mestih pa je bolj učinkovito in prijazno. V piškotkih se lahko beležijo vaše nastavitve, vnosi v spletne obrazce in podobno. S pomočjo piškotkov beležimo tudi obisk naše spletne strani, kar nam pomaga pri odkrivanju in odpravljanju morebitnih napak in pomanjkljivosti.

Katere podatke zbiramo s piškotki in zakaj?

Statistika
Google Analytics
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

Oglaševanje
Facebook Pixel
Na spletni strani uporabljamo Facebook pixel za uporabo ponovnega trženja.

Kako onemogočiti piškotke?

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali posodobite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pobrskate po pomoči uporabnikom brskalnika. Sledenje Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.